Lyssna på sidan Lyssna

Allaktivitetscenter - Makerspace

Makerspace finns på Sävsjö Fritidsgård. Här kan du testa ny teknik. Du kan programmera robotar, skapa egna ”Joysticks” med hjälp av Makey Makey eller designa ett eget tröjtryck i vår dator. Du har även möjlighet att testa ”Virtual Reality”. Här kan du läsa mer om de olika teknikerna och hur du bokar.

Mindstorm är en robot som du kan använda för att lära dig programmera, antingen genom block eller text. Från 9 år och uppåt.

Sphero är en robot som du kan använda för att lära dig programmera. Antingen genom att rita, block eller text programmering. Från 7 år och uppåt.

Spela piano med hjälp av lera, frukter, eller varför inte vatten! Allt som leder ström fungerar!

Här har du möjlighet att skapa din egen joystick för att spela, kanske spel som du själv har programmerat genom scratch eller något liknande. Från 6 år och uppåt.

Specdrumringarna som du sätter på fingrarna förändrar färger du trycker på till ljud. Du kan trycka på alla objekt runt dig och gör din värld till ett instrument. Från 6 år och uppåt.

I Makerspace kan du testa på VR i flera olika miljöer. Du kan bland annat bestiga en bergstopp, vandra runt i städer med hjälp av Google Earth, ta dig ut i rymden, eller spela spel. Med hjälp av VR-glasögon och handkontroller navigerar du i olika miljöer. Från 13 år och uppåt. (Varför är åldersgränsen 13 år? Läs en forskningsrapport om barns ögon och VR. Länk till annan webbplats. )

En av fritidsledarna testar VR

Designa olika tryck på tröjor, muggar eller kepsar genom silhouette studios! Verktyget ger dig frihet att skapa, designa det som du vill.

Cameonskäraren kopplas enkelt ihop med en dator, både PC eller Mac lika enkelt som en skrivare. Istället för att skriva använder Cameon en kniv för att skära din design i papper, cardstock, vinyl, tyg, transfer och många andra material upp till 30.5 centimeter bredd och 3 meter långt.

Från 9 år och uppåt.

Andreas från Digidel demonstrerar digitalt tryck på tröja.

Kontakt och bokning

Sävsjö Fritidsgård har Makerspace öppet i mån av tid och utrymme. För att boka utrustning, med mera, kontakta thomas.andersson@savsjo.se eller 0382-153 12

Makerspace ingick tidigare i projektet Digidel, men lever kvar genom fritidsgården i Sävsjö.

Vi finns på:
Sävsjö Skyttecenter
Odengatan 13
576 31 Sävsjö