Lyssna på sidan Lyssna

Sommarvikariat inom vård och omsorg

Varje år söker vi sommarvikarier inom vård och omsorg i Sävsjö kommun. Ett jobb som inte bara ger en extra inkomst utan även känns meningsfullt och ger en god erfarenhet för framtiden. Ansökningsperioden för 2024 har gått ut men du vet väl om att du kan jobba som timvikarie när som helst?

Sommarjobba i Sävsjö kommun

Sök som sommarvikarie inom vård och omsorg

  • Du jobbar som ersättare för personal som har semester inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och servicebostad eller som personlig assistent.
  • Du jobbar med äldre människor, människor med funktionsvariationer eller inom socialpsykiatrin.
  • Du kan få jobba fyra eller åtta veckor – och heltid, om du vill.
  • Du hjälper människor med daglig omsorg eller ger stöd i vardagliga aktiviteter. Det kan handla om städ, tvätt, sociala aktiviteter och måltider, med mera.
  • Om du ansöker tidigt kan du även få möjlighet att hoppa in som timvikarie redan innan sommaren.

Äldreomsorgen: Hemtjänst och särskilda boenden

Att arbeta inom hemtjänsten är roligt och uppfriskande med tempo och variation. Din uppgift är att ge en hjälpande hand i hemmet. Det kan handla om att bädda, hjälpa till vid dusch, städa och gå promenader. Det gör att den som får hjälp kan bo kvar hemma och känna sig trygg.

Att arbeta på ett äldreboende – ett så kallat särskilt boende – är inspirerande och lärorikt. Det kommer ge dig många härliga stunder med de boende. Här bor äldre personer som behöver hjälp i sin vardag och inte längre klarar av att bo kvar i sitt vanliga hem. Du hjälper till med städ, tvätt, omvårdnad och finns till hands om boende behöver dig.

Funktionshinderomsorg: Gruppbostad, servicebostad och personlig assistans

Glädje och mycket kärlek får du uppleva om du arbetar på våra gruppboenden eller serviceboenden för personer med funktionsvariationer. Här bor alla i egna lägenheter men det finns också ett gemensamt utrymme. Du bidra till en meningsfull vardag och stöttar den enskilde till att klara så mycket som möjligt själv.

Som personlig assistent ger du stöd till en vuxen person med funktionsvariation som bor i eget hem. Du stöttar i hemmet, på fritiden och om personen har sysselsättning eller arbete. Du hjälper bland annat till med personlig hygien, att laga mat, att klä av och på sig och att kommunicera.

Socialpsykiatrin: Boendestöd och serviceboende

Inom socialpsykiatrin stöttar du personer som på grund av psykosociala svårigheter behöver stöd i vardagen. Du hjälper dem att själva klara så mycket som möjligt av städ, tvätt och andra vardagssysslor. Men det kan också handla om att stötta med sociala aktiveter eller saker som att gå till vårdcentralen. Du kan arbeta antingen som ett stöd i hemmet eller på ett serviceboende.

Hälso- och sjukvård

Utöver detta söker även Sävsjö kommun sjuksköterskor för sommarvikariat. Du som antingen är legitimerad sjuksköterska eller att du har påbörjat studier inom området kan söka tjänsten som finns som en egen ansökan. Gå till ansökan för tjänsten som sjuksköterska i sommar. Länk till annan webbplats.

Vad innebär jobbet?

  • Du hjälper till med daglig omsorg som påklädning, hygien, måltider, städ, tvätt och sociala aktiviteter.
  • Ditt schema kan vara oregelbundet med pass både dagtid, kväll och helger. Perfekt om du vill hinna sola och bada också!
  • På vissa tjänster kan du jobba natt.
  • Du kan få jobba både på vårdboenden och hemma hos dem som behöver omsorg, genom hemtjänsten.
  • Om du får en tjänst inom funktionshinderomsorgen kan du få jobba på ett gruppboende eller som personlig assistent hemma hos den som behöver stöd.

Att jobba inom äldrevård, hemtjänst eller funktionshinderomsorgen i Sävsjö kommun är att jobba med människor. Du får ta mycket eget ansvar, göra skillnad för människor i deras vardag, känna dig uppskattad, vara del i ett team och får en mycket bra erfarenhet att lägga till ditt CV för framtida jobb.

Du kan få jobba 4 eller 8 veckor, och heltid - om du vill.

Rekrytering sker löpande!

Malin: "Alla borde ta chansen"

– Jag tycker att alla borde ta chansen att välja att jobba inom vård och omsorg, ett givande och lärorikt jobb där man både får utmana sig själv, men även stötta andra.

Malin har under sina år som socionomstudent arbetat inom både funktionshinderomsorgen och socialpsykiatrin i Sävsjö kommun.

Bild på blond tjej klädd i svart kappa i ett vinterlandskap

Sara: "Jag hade fantastiska kollegor"

– Jag sommarjobbade på ett äldreboende för första gången när jag var 18 år. Det jag lärde mig allra mest den sommaren var att människor har olika behov och att det är viktigt med ett bra bemötande. Jag hade fantastiska kollegor som lärde mig massor men allra mest lärde jag mig av de äldre.

Sara arbetar i dag som anhörigsamordnare och enhetschef inom Sävsjö kommun.

Sara, ung kvinna står vid disken på Brygghörnan.

Frida: "Det gav en värdefull extrainkomst"

– Jag sommarjobbade och arbetade som timvikarie på äldreboende och korttidsboende under fem, sex somrar. Jag fick bra förståelse för andra människor och jag fick göra skillnad. Dessutom gav det en värdefull extrainkomst när jag var yngre för att kunna sätta guldkant på vardagen.

Frida arbetar i dag som ekonomiassistent.

Frida Bågestam, ekonomiassistent, Sävsjö kommun.

Ulrika: "Jag fick ta mycket eget ansvar"

– Jag sommarjobbade först under några somrar och därefter blev jag timvikarie och fick även ett vikariat i vården 2-3 år. Jag har jobbat på många olika ställen, olika gruppboende och äldreboende och fick även testa på att jobba inom förskola och skola. Det gav mig bra erfarenhet, förståelse och jag fick ta mycket eget ansvar.

Ulrika arbetar i dag som administratör.

Ulrika, kvinna i glasögon mot tegelvägg.

Sommarjobb för unga 16-17 år

Var det inte detta du letade efter? Letade du efter det som brukar kallas feriepraktik och som är till för dig som är mellan 16-17 år?

Gå till sidan om feriepraktik

Äldre dam och personal tittar på varandra och skrattar

Kontakt

Bemanningsenheten, Sävsjö kommun

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö
0382 151 10