Lyssna på sidan Lyssna

Fältpedagoger

Om du eller din tonåring behöver råd eller stöd i olika situationer kan du vända dig till kommunens fältpedagoger. Vi träffar gärna dig och lyssnar om det är något du vill berätta om. Du kan vara anonym när du ringer oss.

I Sävsjö kommun arbetar våra fältpedagoger förebyggande med tonåringar. De har stor kunskap om ungdomars situation och samarbetar även med andra verksamheter för att stötta ungdomar. Fältpedagogerna medverkar gärna på föräldramöten eller hos olika föreningar.

Fältpedagogerna i Sävsjö kommun arbetar både dag- och kvällstid och finns på olika platser i kommunen där du som ung kan befinna dig. Vi finns bland annat på skolor, fritidsgårdar och ute i kommunen. Fältpedagogerna finns tillgängliga för alla ungdomar i kommunen och har tystnadsplikt.

Önskar du träffa en fältpedagog för ett enskilt samtal går det bra. Samtalen behöver inte handla om dig, det kan vara en fråga om ett syskon, kompis eller en vuxen i ditt liv. Fältpedagogerna kan träffa dig i skolan, på vårt kontor eller ute i kommunen. Du bestämmer vad som känns bäst för dig.

Det finns även möjlighet att hitta på aktiviteter med fältpedagogerna samt att träffa andra ungdomar i gruppverksamhet.