Lyssna på sidan Lyssna
Mathilda Backstig, chef bemanningsenheten, Sävsjö kommun

I Vrigstad hälsar alla på varandra

Jag heter Mathilda Backstig och bor i Vrigstad med min familj beståendes av sambo, son och tre hundar.

Anledningarna till att jag valt att bo kvar i Vrigstad är många men den främsta är den levande landsbygden. En levande landsbygd som har sin grund i gemytlighet, engagemang och närhet till natur. Jag älskar att vi hejar på varandra när vi möts på trottoaren i Vrigstad, känd som okänd, det är bara så vi gör. Jag älskar också den gemensamma andan att verka tillsammans för ett bättre och aktivt samhälle. Vid aktiviteter eller evenemang ställer invånarna upp vilket skapar en känsla av gemenskap. I Vrigstad säger vi ”Vill vi, så kan vi”.

Vrigstad har många ideella föreningar som hjälper till i arbetet för att främja och utveckla Vrigstad till en trygg och attraktiv plats att bo och verka i. Jag skulle säga att det finns något för alla.

Jag och min familj tycker det är det bästa av världar att bo i mindre ort med närhet till förskola, mataffär och promenadstråk i skogen samtidigt som det är nära till så många olika städer som kan erbjuda shoppingcenter, olika restauranger men också arbetsmöjligheter. Vrigstad på kartan ligger oerhört centralt och valmöjligheterna är stora inom en radie av en timmes resväg.