Lyssna på sidan Lyssna

Centrumplanteringarna i Sävsjö

Ett fält med vita blommor och framför ett träd

Framväxten av Sävsjös trädgård startade när Sävsjö fick planfria järnvägskorsningar och stora grönytor planerades i anslutning till tunnlar och viadukter. Istället för att plantera gräs som kräver mycket skötsel, skapade dåvarande stadsträdgårdsmästare Stefan Lagerqvist planteringar med många perenner tätt planterade. Du kan nu njuta av flera olika vackra planteringar och träd i centrala Sävsjö.

Genom ljudfilerna här på sidan kan du få en alldeles egen guidad visning i Sävsjös Trädgård. Det är Johanna Mattson från Sävsjös Trädgård som berättar om planteringarna vid järvägsgatan och vid Ellnas bänk.

Så när strosar runt i centrum, passa på att klicka på någon av filerna och ta en närmare titt på allt som växer och frodas.

Kontakt

Ljungagatan/Västra järnvägsgatan:

Där Ljungagatan gör en tvär krök och övergår i Västra järnvägsgatan finns en liten plantering. Står du där har du Torget framför dig och Tunneltorget till höger. Ser du den fina magnolian?

Järnvägsgatan:

De långsmala planteringarna hittar du mitt emot stationen, längs med Västra järnvägsgatan.

Ellnas bänk:

Gå sedan vidare in på Kopparslagargatan och slå dig ned på Ellnas bänk under Almen utanför Melins konditori.

Hitta hit – gå till Google maps Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.