Sävsjö Näringslivs AB
Lyssna på sidan Lyssna

HC Rehab och Massage ny medlem i SNAB

Publicerad:

Vi hälsar HC Rehab och Massage varmt välkomna som medlem i Sävsjö Näringslivsförening och önskar fortsatt lycka till!

Helen Ceder

Vi träffar Helen Ceder i hennes behandlingslokal, det är varmt och ombonat. Helen berättar hur det hela startade med hennes företag.

Massagebänk på Blocket

— En eftermiddag ett antal år sedan kom min grabb till mig och hade hittat en massagebänk på Sävsjöloppis. Är det en sådan här du vill ha mamma? Den kvällen blev startskottet, april 2016. Då jobbade jag på A-lackering, berättar Helen.

Hon hade funderat på att bli massör till och från i minst 20 år. Nu var det dags att börja att börja utbilda sig.

— Så i mitten av november 2016 startade jag min gedigna utbildning som diplomerad friskvårdsmassör, säger Helen. Samtidigt startade jag mitt företag HC Rehab och Massage. I mars 2017 sade jag upp min fasta tjänst på A-lackering och har sedan dess levt på mitt företag. Jag lever min dröm.

Helen berättar att hon hela tiden har utbildat sig. Hon är utbildad friskvårdsmassör med inriktning arbets- och idrottsskador, certifierad zonterapeut och certifierad massageterapeut.

Hon utövar flera olika behandlingsformer såsom bland annat svensk klassisk massage, akupressur, HLT bäcken korrigering, ortobionomi och strykningsterapi.

Helhetssyn på klienterna

Helen berättar vidare:

— Det viktiga är helhetssynen på klienterna. Många av mina klienter kommer till mig oftast för de har någon typ av belastningsproblematik. Jag ser mig som en lösningssökare i stället för problemlösare. Tack vare att jag blandar min kunskap inom massage, ortobionomi och zonterapi och ser jag varje klient som sin egen. Ingen är den andra lik. Symtomen kan visa sig på ett ställe, men felet sitter på ett annat.7

Med Helens ord ”det är de små i rörelserna i vardagen som är viktigast” tackar vi för ett fint företagsbesök och går ut med nya insikter i det ruggiga vårvintervädret.

Prenumerera på nyhetsbrev och nyheter

Få vårt nyhetsbrev och viktiga nyheter som en länk till din mejl direkt när vi lägger ut dem.

Hantera prenumeration

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.