Lyssna på sidan Lyssna

Victor och Linnea sitter med sina laptops vid köksbordet och jobbar hemifrån.

Kontoret i Stockholm byttes mot hus på landet

När coronapandemin gjorde att Victor och Linnea började jobba hemifrån valde de att tillfälligt flytta ner till Småland. Tack vare ett väl utbyggt bredband med fiber i Sävsjö kommun hade de "perfekt nätverk" hela tiden.

Hej! Vi heter Victor och Linnea och är sen ett antal år bosatta i Stockholm, men Victor kommer ursprungligen från Sävsjö kommun och liten by som heter Kännestubba. När coronapandemin slog till i våras stängde det mesta i Stockholm ner, inklusive våra arbetskontor. Vi har båda jobb som kunde bedrivas på distans och vi fick börja arbeta ifrån vår lägenhet. Vi jobbade hemifrån hela dagarna, och på fritiden kunde vi inte träffa några andra utan tiden spenderades mycket inomhus. Redan efter en vecka kände vi att det blev väldigt instängt och vi började fundera på om vi kunde jobba från någon annan plats.

En av Victors bröder har en gård i en by som heter Skog, precis i utkanten av Sävsjö kommun. På gården står ett hus som i våras var ledigt. När han erbjöd att vi kunde få bo och jobba därifrån gick det snabbt att ta beslut och vi packade våra väskor och åkte ner. Vi var otroligt noga med att försätta oss i karantän men även om vi under de första veckorna inte kunde träffa någon så kändes det väldigt skönt att få komma ut på landsbygden, bo nära naturen och få möta våren i Småland. Det var en härlig upplevelse när vi redan första dagen mitt under ett videomöte, kunde se ut genom fönstret och upptäcka fyra rådjur som betade i trädgården.

Jobbet gick minst lika bra att bedriva från gården som i Stockholm. Inom kommunen har man ett otroligt väl utbyggt fiberbredband och till och med längst ut i ytterkanten där vi bodde finns fiber tillgängligt. I våra jobb sitter vi i mycket videomöten och jobbar med olika applikationer som kräver bra uppkoppling. Vi arbetade från Småland i flera månader och hade hela tiden ett perfekt nätverk.

För oss var det en väldigt bra lösning att kunna jobba på distans och bo i Småland. Sävsjö kommun har en levande landsbygd med en otroligt vacker natur. Utöver Sävsjö finns också, inom några mils radie, flera städer som Växjö, Jönköping och Vetlanda.

Pandemin har fört otroligt mycket negativt med sig, men något som är positivt är omställningen till distansarbete. Det har varit och är ett otroligt experiment när företag i hela världen har tvingats förändra sina arbetssätt från en vecka till en annan. Tekniken har funnits länge, men företags inställning och medarbetares vilja att jobba från andra platser än enbart kontoret har tagit ett otroligt kliv. Vi båda tror att vi kan och vill jobba mer på distans än innan pandemin. Småland och Sävsjö kommun kommer då vara en av våra arbetsplatser.

Hälsningar Victor och Linnea

Foto: Privat

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.