Lyssna på sidan Lyssna

Var vill du bo?

Centralorten Sävsjö eller någon av orterna Vrigstad, Stockaryd eller Rörvik? Eller kanske någonstans mitt emellan?

Parken Kronan i centrala Sävsjö.

Sävsjö har det idylliska småstadslivet och närheten till det mesta du behöver. Parker och planteringar gör benämningen Sävsjö Trädgård till ett blickfång. Centrum där Kulturhuset är kärnan i ett livligt kulturliv med teater, bio och olika evenemang.

Sävsjös läge mitt på södra stambanan mellan Malmö och Stockholm gör järnvägen till en viktig kommunikationsväg. Läget mitt i Småland gör att du tar dig med bil till öst- eller västkusten på mindre än två timmar. På under en timma når du större städer, som Jönköping, Värnamo och Växjö.

Jenny Almqvist och Anna Frej cyklar i skogen i Vrigstad.

Vrigstad är samhället där vägarna möts. Här finns bra möjligheter till pendling både till Sävsjö, Jönköping, Växjö och Värnamo. Samtidigt har du närhet till bra skola och barnomsorg, matbutik och allt det goda ett mindre samhälle ger i sammanhållning och gemenskap.

Vrigstad är känt för sin ostkaka, producerad av Ostkaksbageriet i Vrigstad, samt företaget, Vrigstad Hemost, som utsågs till Årets matentreprenör 2019. Tätorten har en mycket aktiv samhällsförening.

Motionsgården Tallbacken.

I Stockaryd har du nära till allt. Affär, skola, barnomsorg, natur, fritid, aktiviteter och kommunikationer. Med Krösatåget är du i Sävsjö på sju minuter eller sitter bekvämt och miljövänligt en knapp timma till Växjö eller Jönköping. Det aktiva föreningslivet kännetecknar orten. Tallbacken med sin motionsstuga, gym, spinning, elljusspår och stigar gör det lätt att röra på sig och vara ute i naturen.

Utsikt från Rörviks samhälle ut mot infarten vid Algunnen.

Rörvik ligger vackert beläget mellan sjöarna Hillen och Algunnen. Algunnen är en stor sjö som sträcker sig ända till Lammhult. Trots att Rörvik är Sävsjö kommuns minsta tätort finns skolverksamhet från klass F till 9. Sävsjö kommun satsar på högstadieskolan som kommer att renoveras.

Här har du nära till skola och barnomsorg, men också till naturen med skog och sjö.

I Rörvik finns matbutik och ett aktivt föreningsliv med verksamheter för alla åldrar, både genom indrottsföreningar och i den ungdomsverksamhet som drivs av kyrkorna på orten. Rörvik har en aktiv samhällsförening.

Inom 45 minuter med bil når du Växjö.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.