Lyssna på sidan Lyssna

Allaktivitetscenter - Makerspace

Välkommen till Makerspace, en plats där du har möjlighet att testa på ny teknik. Här finns möjlighet att programmera robotar, skapa egna ”Joysticks” med hjälp av Makey Makey eller designa ett eget tröjtryck i vår dator. Du har även möjlighet att testa ”Virtual Reality”, med VR-systemet öppnas en ny värld där du kan uppleva hur det är att dyka i korallrev, följa med en månlandare eller resa runt i världen genom Google Earth.

Nedan kan du läsa mer om varje teknik och hur du bokar.

Mindstorm är en robot som du kan använda för att lära dig programmera, antingen genom block eller text. Från 9 år och uppåt.

Sphero är en robot som du kan använda för att lära dig programmera. Antingen genom att rita, block eller text programmering. Från 7 år och uppåt.

Spela piano med hjälp av lera, frukter, eller varför inte vatten! Allt som leder ström fungerar!

Här har du möjlighet att skapa din egen joystick för att spela, kanske spel som du själv har programmerat genom scratch eller något liknande. Från 6 år och uppåt.

Specdrumringarna som du sätter på fingrarna förändrar färger du trycker på till ljud. Du kan trycka på alla objekt runt dig och gör din värld till ett instrument. Från 6 år och uppåt.

I Makerspace kan du testa på VR i flera olika miljöer. Du kan bland annat bestiga en bergstopp, vandra runt i städer med hjälp av Google Earth, ta dig ut i rymden, eller spela spel. Med hjälp av VR-glasögon och handkontroller navigerar du i olika miljöer. Från 13 år och uppåt. (Varför är åldersgränsen 13 år? Läs en forskningsrapport om barns ögon och VR.länk till annan webbplats )

En av fritidsledarna testar VR

Designa olika tryck på tröjor, muggar eller kepsar genom silhouette studios! Verktyget ger dig frihet att skapa, designa det som du vill.

Cameonskäraren kopplas enkelt ihop med en dator, både PC eller Mac lika enkelt som en skrivare. Istället för att skriva använder Cameon en kniv för att skära din design i papper, cardstock, vinyl, tyg, transfer och många andra material upp till 30.5 centimeter bredd och 3 meter långt.

Från 9 år och uppåt.

Andreas från Digidel demonstrerar digitalt tryck på tröja.

Öppettider och bokning

På grund av de lokala råden i Jönköpings län är fritidsgårdarnas verksamheter tillfälligt stängda.

Makerspace

Onsdagar 18.30-20.45 (årskurs 7-9, drop in)

Torsdagar 18.30-21.00 (16-26 år, drop in)

Vid frågor, kontakta fritidssamordnare Hanna Leandersson eller fritidsledare Robin Panjeskovic.

Boka själv

På måndagar finns det vis möjlighet att boka Makerspace när du vill, då ger personalen dig en kort introduktion till en teknik du har valt, du finner de olika teknikerna i listan nedan. Från 13 år.

Måndag klockan 10.00-14.00, boka hos Hanna Leandersson

Måndag klockan 16.30-21.00, boka hos Robin eller Suad Robin Panjeskovic

Workshop

Önskar du istället boka en workshop av någon av Makerspace tekniker med ledning av personal från Digidel eller fritidsgården, vänligen mejla oss på digidel@savsjo.se

Observera att minst 14 dagars framförhållning krävs för alla bokningar. Detta för att vi ska kunna planera verksamheten och ge dig så bra service som möjligt.

Makerspace är ett samarbete mellan fritidsgården och Digidel.

Vi finns på:
Sävsjö Skyttecenter
Odengatan 13
576 31 Sävsjö

För mer information om vilka grupper som man kan anmäla sig till, mejla fritidsgården eller besök fritidsgårdens Facebooklänk till annan webbplats eller Instagram.länk till annan webbplats

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.