Lyssna på sidan Lyssna

Hantverkaren

Dagcenter Hantverkaren finns på södra industrisområdet i Sävsjö och är basen för den dagliga verksamheten. Här bedrivs en flera olika arbetgrupper och verksamheter.

Mat och bak

I denna grupp lagar man mat och bakar. Arbetsuppgifterna innehåller alla moment som behövs, från det att man tar emot beställningar och köper in råvaror, till att det levereras färdiga produkter. Bageriet lagar även lunch till deltagarna i Hantverkarens dagliga verksamhet.

Blixten

I arbetsgruppen Blixten arbetar personer med stort behov av struktur. Alla har personliga assistenter och man jobbar på ett strukturerat sätt. Dagsschemat kan bestå av pictogrambilder, boardmakerbilder, foton och symboler som visar vad som ska göras och hur dagen är upplagd. Arbetsdagarna kan innehålla promenader i naturen, besök i sinnesrummen, industrijobb, teckenkommunikation och gymnastik.

Allaktivitet

Det finns ett antal personer som inte tillhör gruppen Blixten men som har ett större behov av struktur. Dessa personer har inte personliga assistenter men erbjuds individuell handledartid så långt det är möjligt. Aktiviteter kan vara skogspromenader, post- och ärenderundor, sinnesstimulering, tidningsläsning, gymnastik och musik.

Industrigrupp

I Industrigruppen ingår monteringsarbeten och avplock med mera. Det finns i nuläget utrymme för att utföra fler arbetsuppgifter och företag som önskar hjälp med allehanda enklare arbeten är välkomna att höra av sig.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.