Lyssna på sidan Lyssna

Tillsammans gör vi skillnad

Publicerad: 26 april, 2019 kl 09:12

De global målen för hållbar utveckling utgör en plan för hur vi tillsammans kan göra världen bättre för alla människor. Men att rädda världen är inget lätt jobb. Det krävs att vi alla engagerar oss och gör saker för att göra våra liv, vår stad eller vår skola mer hållbar. Men du behöver inte göra det själv, prata ihop dig med någon kompis och ta kontakt med kommunen, någon organisation eller företag som ni vill skapa förändring tillsammans med.

För att vi ska uppnå de globala målen behöver vi teama upp och samarbeta.
Det är just det mål nummer 17 handlar om- Genomförande och partnerskap.

Globala målenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett exempel på att vi kan göra skillnad när vi arbetar tillsammans är projektet IM Startup Hub.
Hubben fungerar som en "civilsamhällets arbetsmarknadsenhet", där värme, engagemang och medmänsklighet är drivkrafterna. Projektet drivs på IMs regionkontor i Vrigstadlänk till annan webbplats, Sävsjö och finansieras av EUlänk till annan webbplats, Leader Linné Smålandlänk till annan webbplats och Sävsjö kommun. Målsättningen i projektet är att bidra till att nyanlända vuxna som står långt från arbetsmarknaden ska kunna starta sina egna företag, skaffa sig en anställning eller komma närmare den svenska arbetsmarknaden. Under projekttiden har ett flertal aktiviteter genomförts. Alltifrån studiecirklar till individanpassat stöd. Genom stöd från de aktiviteter och den verksamhet som hålls genom IM Start-Up Hub, har flera av deltagarna fått anställning. Många av deltagarna visar också engagemang och motivation till att skriva CV och söka jobb med viss hjälp av ansvariga och delaktiga på IM, vilket har ökat deras möjligheter till att komma ut på arbetsmarknaden. Bra jobbat säger vi, och ser fram emot att följa projektets fortsatta arbete!

Läs gärna mer om projektet här: https://www.imsweden.org/nyheter/im-startup-hub-omsesidig-integration-pa-landsbygden/länk till annan webbplats


På bild ovan: Miriam Lumonya och Syed Latif

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.