Lyssna på sidan Lyssna
Fotbollsspelare på en fotbollsplan

Delta i en studie om föräldragrupper och onlinestöd

Publicerad:

Är du förälder till en tonåring? Då kan du delta i en studie från Karolinska Institutet om föräldragrupper och onlinestöd!

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till en studie som leds av Karolinska institutet.

I studien kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. I Föräldrawebben har alla deltagare under kursens gång kontakt med en föräldraguide från kommunen genom chatt. Syftet med både ABC tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om anmälda deltagare ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare och även de tonåringar som vill svara på enkäter online.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att gå till Karolinskas webbplats, www.ipsykologi.se/13-19 Länk till annan webbplats. . På webbsidan kan du även läsa mer om studien.

När är träffarna i ABC-tonår?

Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC-tonår kommer träffarna att äga rum på måndagar, klockan 18.00-20.30 med start den 1 november.

Var äger träffarna rum?

Deltagarna i ABC-tonårsgruppen träffas på Brygghörnan i Sävsjö. Adress är Västra järnvägsgatan 11 A.

Har du frågor?

Om du har frågor kan du kontakta fältpedagogerna på socialförvaltningen:


Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.