Lyssna på sidan Lyssna
Skor med broddar på snöig trappa samt bild på broddar i förpackning.

Broddar för halkskydd till dig som är 65+

Publicerad:

Du som är 65 år eller äldre kan få ett par broddar att sätta på skorna så att du inte halkar. Broddarna är gratis och du kan hämta dem i Kommunalhusets reception.

Nu är det halt ute. Att halka och ramla kan gå illa. Genom Sävsjö kommun kan du som är 65 år och äldre få ett par broddar gratis. Broddar är små piggar av metall på en gummisele som du fäster kring undersidan av skorna.

Så får du dina broddar

Du behöver inte ringa och beställa utan kan komma direkt till receptionen i Kommunalhuset i Sävsjö. Du är välkommen att hämta dina broddar under våra öppettider klockan 8.00 - 12.00 och 13.00 - 16.00.

Hjälp med snöskottning

Visste du att du också kan få hjälp med snöskottning till ett subventionerat pris? Tjänsten heter AME Service och gäller även personer som är yngre och som har en funktionsnedsättning och rätt till sjukersättning. För att få beställa tjänsten ska du också vara folkbokförd i Sävsjö kommun. AME Service är en del av socialförvaltningens arbetsmarknadsenhet Jobbhuset.

Snöskottning från ytterdörr till postlåda och soptunna kostar 123 kronor per tillfälle. Ring och beställ via telefon 0382-151 41.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.