Lyssna på sidan Lyssna

Fakturahantering

Vid betalning av fakturor från Sävsjö kommun kan man använda sig av autogiro, bankgiro eller e-faktura. Har du frågor om fakturahanteringen så kan du kontakta kommunen.

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar på och passar bra för återkommande räkningar som till exempel hyran, telefonräkningen, TV-licensen och försäkringar. Med autogiro dras betalningen automatiskt på rätt dag från ditt bankkonto.

Anmäl dig på blankettenAnmälan om autogiroPDF

Betala dina fakturor som vanligt tills du får besked om att autogiro fungerar.

Sävsjö kommun har två konton för bankgirobetalningar.

  • Manuella inbetalningar (utan OCR), 588-7062.
  • OCR inbetalningar, 5824-6497.

Med e-faktura får du dina fakturor direkt till din internetbank. Du betalar snabbt och enkelt, och slipper traditionell pappershantering via post.

Anmäl via din internetbank om du i fortsättningen vill ha e-faktura. Om fakturan från kommunen är ställd till någon annan i hushållet, fyller du förutom egna uppgifter också i den personens uppgifter vid anmälan.

Elektroniska leverantörsfakturor

Sävsjö kommun tar emot e-fakturor i Sve-faktura format. Vår fakturaväxel/VAN-operatör är ”SWEDSESS” och vårt GLN-nummer är 2120000563.

Vi ser gärna att leverantören kontaktar ekonomiavdelningen innan användandet av
Sve-fakturor så att rätt referens anges på fakturorna.

Sävsjö kommun skickar vid olika tillfällen ut en personalgåva till anställda i Sävsjö kommun i form av ett presentkort med ett fast värde. Värdet på presentkortet är angivet i kronor och kan användas hos företag inom Sävsjö kommun. Presentkorten skickas exempelvis ut under jul- och påskledigheterna.

Du som har arbetat som semestervikarie under sommaren 2020 under coronapandemin kan också få ett presentkort som tack för dina insatser. Du kommer i så fall att få presentkortet hemskickat till dig.

Regler för inlösning av presentkort

Ditt presentkort får inte:

  1. bytas ut mot kontanta medel utan enbart användas vid köp av varor eller tjänster,
  2. inte användas för köp av alkohol eller tobak.

För dig som företagare eller representant för företag

När du som företagare eller företag ska fakturera presentkortet till Sävsjö kommun ska du bifoga det inlösta presentkortet tillsammans med fakturan till oss. Eftersom presentkortet betraktas som betalmedel som exempelvis pengar ska det inte vara någon moms på fakturan. Du fakturerar enbart det totala värdet på presentkorten som lösts in. 

Skicka faktura och det inlösta presentkortet till:

Sävsjö kommun
Fakturaenheten
576 80 Sävsjö
Referensnummer är 1500 (om inget annat uppges).

Skyldigheten för moms uppstår istället när en vara eller tjänst tillhandahålls mellan den anställda i och butiken där inköpet sker. Ni kan läsa mer moms på skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats .

Kontakt

Ekonomiavdelningen

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.