Lyssna på sidan Lyssna

Fakturahantering

Här finner du information om betalningssätt för fakturor som är ställda till eller från Sävsjö kommun.

Betalningssätt för dig som privatperson

Vid betalning av fakturor från Sävsjö kommun kan du använda sig av autogiro, bankgiro eller elektronisk faktura. Om du har frågor angående en faktura kan du kontakta ekonomiavdelningen.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar på och passar bra för återkommande räkningar som till exempel hyran, telefonräkningen, TV-licensen och försäkringar. Med autogiro dras betalningen automatiskt på rätt dag från ditt bankkonto.

Anmäl dig på blanketten Anmälan om autogiro Pdf, 760.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Betala dina fakturor som vanligt tills du får besked om att autogiro fungerar.

Bankgiro

Sävsjö kommun har två konton för bankgirobetalningar.

  1. Manuella inbetalningar (utan OCR), 588–7062.
  2. OCR inbetalningar, 5824–6497.

Elektronisk faktura

Med e-faktura får du dina fakturor direkt till din internetbank. Du betalar snabbt och enkelt, och slipper traditionell pappershantering via post.

Anmäl via din internetbank om du i fortsättningen vill ha e-faktura. Om fakturan från kommunen är ställd till någon annan i hushållet, fyller du förutom egna uppgifter också i den personens uppgifter vid anmälan.

Betalningssätt för dig som leverantör

Krav på att skickar en elektronisk faktura

Du som är leverantör och ska skicka faktura till Sävsjö kommun ska skicka en elektronisk faktura (e-faktura). Den 1 april 2019 gäller en ny lag som innebär att alla fakturor som skickas till kommunerna ska vara elektroniska. En PDF-faktura räknas inte som en elektronisk faktura eftersom informationen i en sådan fil inte kan läsas in i vårt system. Kravet på elektronisk faktura gäller det som inte betalas kontant eller via kort.

Det finns ofta möjlighet att skicka e-faktura via befintliga affärs- eller ekonomisystem. Kontakta gärna din systemleverantör om vad som krävs för att du ska komma igång.

Innehållskrav på faktura

För att vi ska kunna ta emot och läsa in leverantörsfakturor finns följande krav:

  1. Att en giltig referens uppges på fakturan (fyrsiffrig referenskod).
  2. Den fyrsiffriga referensen ska alltid anges på fakturan enligt format 1234.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ekonomiavdelningen.

Fakturaportal för dig som skickar fåtal fakturor

Leverantörer som inte har möjlighet att skapa en e-faktura i sitt eget system kan kostnadsfritt (upp till 100 st fakturor) använda vår fakturaportal via InExchange där man manuellt registrerar fakturorna. Logga in och registrera din e-faktura på Inloggning (inexchange.se) Länk till annan webbplats.

I användarguiden för InExchange Web Länk till annan webbplats.finner du information om hur du skapar ett konto hos InExchange samt hur det fungerar att registrera fakturor på webben.

Sävsjö kommuns uppgifter

VAN-operatör/ fakturaväxel: InExchange
Organisationsnummer: 212000-0563
Momsregistreringsnummer: SE212000056301
GLN: 7362120000562
PEPPOL ID: 0007:2120000563

Fakturaadress

Sävsjö kommun
Fakturaenheten
576 80 Sävsjö

Sävsjö kommun skickar vid olika tillfällen ut en personalgåva till anställda i Sävsjö kommun i form av ett presentkort med ett fast värde. Värdet på presentkortet är angivet i kronor och kan användas hos företag inom Sävsjö kommun. Presentkorten skickas exempelvis ut under jul- och påskledigheterna.

Du som har arbetat under sommaren 2021 kan också få ett presentkort som en sommargåva som tack för din insats. Du kommer i så fall att få presentkortet hemskickat till dig.

Regler för inlösning av presentkort

Ditt presentkort får inte:

  1. bytas ut mot kontanta medel utan enbart användas vid köp av varor eller tjänster,
  2. inte användas för köp av alkohol eller tobak eller dagligvaror.

För dig som företagare eller representant för företag

När du som företagare eller företag ska fakturera presentkortet till Sävsjö kommun ska du bifoga det inlösta presentkortet tillsammans med fakturan till oss eller uppge pressentkortsnummer på fakturan til oss. Eftersom presentkortet betraktas som betalmedel som exempelvis pengar ska det inte vara någon moms på fakturan. Du fakturerar enbart det totala värdet på presentkorten som lösts in. 

Skicka faktura och det inlösta presentkortet till:

Sävsjö kommun
Fakturaenheten
576 80 Sävsjö
Referensnummer är 1603 (om inget annat uppges så är de 1500).

Skyldigheten för moms uppstår istället när en vara eller tjänst tillhandahålls mellan den anställda i och butiken där inköpet sker. Du kan läsa mer moms på skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats. .

Kontakt

Ekonomiavdelningen

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.