Lyssna på sidan Lyssna

Miljöranking

Läs mer om:

Miljöranking

Sävsjö kommun klättrar i tidningen Aktuell Hållbarhets årliga rankning över Sveriges kommuners miljöarbete. Syftet med rankningen är att mäta kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet. I årets rankning hamnar Sävsjö kommun på plats 141 av 290. Det är en förbättring jämfört med plats 188 i förra årets rankning.

– Kommunrankningen är ett bra verktyg för att hålla koll på att vi gör rätt saker och att vi kommer framåt i vårt miljö- och hållbarhetsarbete, säger Veronika Johansson, miljö- och hållbarhetsstrateg i Sävsjö kommun.

Hon tror att anledningen till att Sävsjö placerat sig högre i årets undersökning är att medvetenheten och intresset för miljö och hållbarhet hela tiden ökar i organisationen.

Veronika fortsätter:

– Under 2019 kommer kommunens fortsatta arbete att ha stort fokus på hur man jobbar mot Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Det är även viktigt att vi jobbar med uppföljning och utvärdering av det arbete som pågår.

Läs mer om kommunrankningen här och kolla in vart övriga kommuner i länet placerade sig: Till miljöbarometernlänk till annan webbplats

Kontakt

Utvecklingsavdelningen

Odengatan 55
576 80 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.