Vrigstad sortergård - vanliga frågor och öppettider

Vrigstad sortergård - vanliga frågor och öppettider


Vilka öppettider har Vrigstad sortergård?

Öppet tisdagar och torsdagar mellan klockan 15.00-19.00.


Var ligger sortergården?

Vrigstad sortergård ligger utmed väg 30 mot Växjö, följ skylt mot avloppsreningsverket. (Gamla Gubbakulan, infart mot sjön Pelikroken)


Vad är det som ska göras i Vrigstad före öppningen?

Bland annat ska området hägnas in, rampen ska renoveras och breddas, el och kablar för belysning, kameror och bomsystem ska dras, det ska iordningställas fack för trädgårdsavfall, grindarna ska ses över och en ny grind sättas upp in till reningsverket, bommar och bomsystem ska installeras, ytterligare skåp för farligt avfall ska komma på plats och containrar för olika avfallsfraktioner ska ställas på var sida av rampen. Utöver det ska utrymmen för personal och datautrustning komma på plats.


Vilket avfall kommer att tas emot på Vrigstad sortergård?

Grovavfall, byggavfall, elektronik, farligt avfall, trädgårdsavfall med mera. Vi kommer inte att kunna ta emot asbest, den typen av avfall kommer man fortfarande bli tvungen att lämna på Flishults avfallsanläggning.


Behöver man ett särskilt kort till Vrigstad sortergård

Nej, inpassagen kommer att ske på samma sätt som till Flishults avfallsanläggning. Dvs du registrerar ditt körkort och får 12 fria passager/år. De 12 passagerna kan du fördela som det passar dig bäst mellan Flishults avfallsanläggning och Vrigstad sortergård. Passagerna registreras i ett system som är gemensamt för de båda anläggningarna.

Att lämna endast trädgårdsavfall kommer inte att ”belasta” dina 12 fria passager.

KontaktFölj oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.