Sävsjö SkytteCenter

Sävsjö SkytteCenter

Idén till Sävsjö SkytteCenter kom då Arla flyttade sitt stora ostlager från Sävsjö. Och det var skytteentusiasten Johnny Karlsson som började fundera.
Skulle inte lokalerna kunna användas till skytte? På ett möte 2001 presenterade Jonny sina tankar för skytterörelsen i Sverige. Han fick genast stöd för idén och man har sedan dess helhjärtat och aktivt gett projektet sitt stöd.

Alla skytteformer samlade

Det fina med Sävsjö SkytteCenter är att alla etablerade skyttegrenar får sin verksamhet i samma lokaler vare sig det gäller, pistol eller bågskytte. Den gemensamma anläggningen gör det enklare att arrangera tävlingar och effektiviserar administrationen. Det är också ett extra plus att man får ett stimulerande samarbete och erfarenhetsutbyte mellan de olika skyttegrenarna.
Sävsjö SkytteCenter stöds av de stora skytteförbunden som också, genom bildandet av en ekonomisk förening, står för driften av anläggningen.

Gymnasium

Aleholmsskolan ligger trehundra meter från skytteanläggningen och erbjuder elever på skyttegymnasiet ett flertal nationella gymnasieprogram. Sävsjö har utmärkt studentboende och bra fritidsaktiviteter. Från hösten 2011 så har Aleholmsskolan fått status riksidrottsgymnasium med inriktning på skytte. Skolan har sina skytteaktiviteter förlagda till skyttecentret.

Styrelsen för Sävsjö SkytteCenter ekonomisk förening har följande sammansättning:

Ordförande: Stefan Gustafsson (KD).
Lennart Olsson (C).
Evas Johansson (S).
Christer Claesson.
Sven Johansson

KontaktFölj oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.