Lyssna på sidan Lyssna
Lyssna på sidan Lyssna

Läs mer om:

Sommarteatern

De intervjuade är: Moa säll, Nanna kopparsjö, Sadegh Hoseini, Alma Karlsson, Rasmus Lindh, Emma Mewén och slutligen handledaren Wilma Sandberg.

Sommarteatern 2019

Sommarteater i Sävsjö är ett sommarjobb för ungdomar där de kan utveckla sina förmågor inom skådespeleri och personlig utveckling. Genom att träna på att försöka vara någon annan kan du får ett utökat perspektiv på hur andra personer tycker, tänker och agerar i olika situationer. Sommarteatern spelas inför barn där ungdomarna får spela olika roller. Handledaren i detta projektet heter Wilma Sandberg som planerar, skriver manus och kommer på rollerna.

Vad är det ni gör?

-Vi övar och sjunger på teatern. Vi använder mikrofoner och använder oss av improvisation när vi tränar, vilket gör att vi kan dela våra tankar med rollen som vi själva vill. Vi håller på med mycket dramaövningar för att vi ska kunna lära känna både oss själva och rollen vi spelar.

Varför valde ni detta?

-Vi gick här förra året också och vi tyckte att det var roligt att skådespela och sjunga. Det har varit ett intresse för de flesta av oss här. Och även en dröm för några.

Vad är det man kommer att få se på teatern?

-Man kommer att få se kärlek, drama, sång, dans samt drömmar. Vi kommer att tolka trassel och göra en egen version av den så det blir lite mer spännande. Så vi kommer att göra lite justeringar på sagan.

Hur ser det ut nu? Går det bra att öva eller är det svårt?

-Det är mycket kvar för oss att hinna med, och ganska kort tid kvar, så det är en liten kris. Anledningen till att det tar längre tid är för att vi födjuper oss mer i rollerna än vad vi gjorde förra året. Om vi klarar detta så kommer denna teatern bli ännu bättre än den vi gjorde förra året!

Vart kommer teatern spelas för någonstans?

-Teatern kommer att spelas vid Sävsjö hembyggspark.

Är det här yrket någonting för er? Skådespelare eller liknande?

-Ja, det skulle vara en dröm. Chanserna är små här inom Sverige eftersom det inte är en lika stor efterfrågan på nya skådisar, men chansen finns fortfarande. Det skulle vara riktigt roligt, man vet aldrig vad som kan hända i framtiden.

Är det någonting ni har lärt er under sommarjobbet?

-Ja! Vi har lärt oss att leva in i våra roller/karaktärer samt hur vi ska tänka när vi spelar våra roller. Även att vi håller oss i rollen efter vi är färdiga med teatern.


Kontakt

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.