Lyssna på sidan Lyssna
Lyssna på sidan Lyssna

Sommarjobb för unga

Sommarjobb för unga = feriepraktik

Varje år anställer Sävsjö kommun ungdomar i sina verksamheter på feriepraktik. Syftet är att man vill ge unga människor praktisk erfarenhet av olika kommunala jobb, öka intresset för olika arbetsområden, men också möjligheten att tjäna en slant på sommarlovet.

Feriepraktik är ett handlett "sommarjobb" under 3 veckor där man inte ersätter ordinarie personal. Feriepraktik handlar i första hand om att lära sig och vara en extra resurs till arbetsstället. Alla ungdomar mellan 16-17 år, födda 2003 och 2004, som är folkbokförda i Sävsjö kommun kan söka feriepraktik 2020.

Ansökan är nu stängd

Ansökningsperioden har gått ut och de sista platserna är tillsatta. Trots rådande situation lyckades vi erbjuda samtliga sökande ungdomar en praktikplats. Det fanns till och med ett fåtal platser kvar och vi öppnade därför tillfälligt upp ansökan några dagar med principen först till kvarn. Vi önskar er lycka till i sommar och hoppas att både ungdomar och arbetsgivare ska ha mycket glädje och utbyte av varandra.

Praktiken kan påverkas av coronaviruset

Med anledning av det unika läget i landet, med coronaviruset och allas ansvar att stoppa smittspridning, kan feriepraktiken komma att påverkas. Därför kan vi inte garantera att din erbjudna praktikplats blir av. Förutsättningar och riktlinjer kan ändras när det gäller hur minderåriga får arbeta. Vi kan alltså ställa in praktiken eller avbryta redan påbörjad praktik. Vår målsättning och förhoppning är förstås att feriepraktiken kan genomföras som planerat.


Feriepraktik kultur är ett regionalt projekt som skapar feriepraktikplatser för ungdomar inom kulturområdet i Jönköpings län. Region Jönköpings län är medfinansiär till kulturprojekten i Sävsjö kommun.

Kontakt

Sävsjö kommun
Sommarjobb för unga (feriepraktik)
576 80 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.