Lyssna på sidan Lyssna

Jobbhuset

Läs mer om:

Jobbhuset

Arbetsmarknadsenheten Jobbhuset är en kommunal verksamhet som vänder sig till personer som behöver hjälp, stöd eller vägledning för att komma vidare till arbete eller utbildning. Våra deltagare blir hänvisade genom socialförvaltningen, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan.

Målsättningen för den som besöker verksamheten är att bli självförsörjande genom arbete eller studier. För att uppnå detta erbjuder Jobbhuset:

  • jobbsökaraktiviteter
  • coachning och matchning mot arbetsmarknaden
  • samordning av praktik och arbetsträning
  • möjlighet att träna svenska språket
  • fördjupad samhällsinformation.

Hos oss kan du även träffa en arbetsterapeut som hjälper till med struktur och utredning av vad just du behöver för att klara ett arbete.

Det finns möjlighet att träffa en kurator som genom kartläggning och motiverande samtal stöttar dig i att komma vidare ut i arbete samt koordinerar kontakter med exempelvis vården.

Verksamheter

Följande verksamheter och service utgår från arbetsmarknadsenheten och inom dessa områden kan det erbjudas praktik och arbetsträning.

  • AME Service - erbjuder gräsklippning, snöskottning, diverse trädgårdssysslor och mindre sysslor i hemmet till alla som fyllt 65 år eller om man är yngre och har en funktionsvariation som man har sjukersättning för.
  • Biltvätt till de kommunala förvaltningarna.
  • Bakning till andra verksamheter.
  • Tvätt av arbetskläder inom kommunens verksamheter.
  • Matdistribution- leverans av lunch till pensionärer i kommunen efter biståndsbeslut.

Språkvän

Som en del i vårt integrationsarbete erbjuds möjligheten att bli en språkvän till en person som vill öva sig i svenska språket. Att vara språkvän kan innebära allt ifrån att ta en fika tillsammans, gå en studiecirkel eller ta en promenad för att den man träffar ska utvecklas i svenska språket. Det är ni tillsammans som bestämmer vad ni ska göra. Du måste kunna prata svenska och bo i Sävsjö kommun. Besök vår hemsida för att lära dig mer och där kan du även anmäla ditt intresse.

Till E-tjänsten - intresseanmälan Språkvänlänk till annan webbplats

Supported Employment

Supported Employment är en metod för arbetslivsinriktad rehabilitering för personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa.

Syftet är stötta människor som står långt från arbetsmarknaden genom att individen ska få det stöd och den vägledning som behövs för att kunna finna, få och behålla ett arbete på den öppna marknaden.

En särskild person med specifik utbildning i metoden, en så kallas SE-coach, stödjer och vägleder dig i detta arbete.

Vem kan få en coach?

Supported Employment riktar sig till personer som har svårigheter att få och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden på grund av funktionshinder, psykisk ohälsa eller missbruk.

Kontakt

AME Service
Skolgatan 1 A
576 36 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.