Sävsjö kommunvapen

Familjeprogram/föräldrakurser

Familjeprogram/föräldrakurser

Vi kan alla känna igen oss. Hur svårt det är att vara en bra förälder. Att sätta gränser och våga ta vårt ansvar. Att skapa förtroende och stark gemenskap. Men vi vet också hur underbart det är när vardagen flyter på utan konflikter, oro och störningar. När banden förstärks och vi kommunicerar och respekterar varandra. Och när kärleken får ta plats.

Lika svårt som det är att vara förälder kan det vara att vara barn eller tonåring. Att leva upp till omgivningens förväntningar samtidigt som man skapar en egen identitet, kanske på en ny plats eller i ett nytt land.

På familjecentralen finns grupper och kurser som hjälper dig, både som förälder, barn och tonåring, att hitta rätt.


Nu startar vi nya föräldraskapsgrupper!


ABC-Alla Barn i Centrum

Vill du utveckla relationen till ditt barn?

Det är vanligt att vi som föräldrar upplever oss tjatiga och ibland kan det vara svårt att veta hur man ska hantera det. Den här utbildningen är för dig som vill utveckla relationen till ditt barn/tonåring och som vill träna dig på att hantera bråk och konflikter med ditt barn mer framgångsrikt.

Ubildningen sker i grupp tillsammans med andra föräldrar och två gruppledare. Vi tittar på små korta filmer och diskuterar hur vi som föräldrar agerar på olika sätt. Föräldern får konkreta förslag och övningar att pröva hemma mellan träffarna. Till stöd för arbetet hemma ges även ett skriftligt material. När gruppen träffas igen så går man gemensamt igenom hur det har gått, vad som börjar fungera bra och hjälps sedan åt med att hantera svårigheter eller utmaningar som kan ha uppstått.

Totalt träffas gruppen 4 gånger på kvällstid. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller mycket exempel, diskussioner och idéer för hur man kan bemöta sitt barn. Innehållet är inriktat på att se möjligheter och lösningar.

Är du intresserad?


Anmäl dig till Familjecentralen

Iren Hjalte 0382-15626   iren.hjalte@savsjo.se

Jenny Thelander Poulsen 0382-15621  jenny.thelander-poulsen@savsjo.se

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2017-08-17