Sävsjö kommunvapen

Hantverkaren

Hantverkaren

Interiör Hantverkaren

Hantverkaren finns på hantverksområdet i Sävsjö och är  "basen" för den dagliga verksamheten. Här bedrivs en hel del olika verksamheter.

Mat & Bak

På Dagcenter Hantverkaren finns ett bageri. Arbetsuppgifterna innehåller alla moment som behövs från det att man tar emot beställningar och köper in råvaror till att det levereras färdiga produkter. Bageriet lagar även lunch till deltagarna i daglig verksamhet.

Blixten

I arbetsgruppen Blixten arbetar personer med stort behov av struktur. Alla har personliga assistenter och man jobbar på ett strukturerat sätt. Dagsschemat  kan bestå av pictogrambilder, boardmakerbilder, foton och symboler som visar vad som ska göras och hur dagen är upplagd. Arbetsdagarna kan innehålla promenader i naturen, besök i sinnesrummen, industrijobb, teckenkommunikation och gymnastik.

 

Händer som monterar plastdetaljer

Allaktivitet

Det finns ett antal personer som inte tillhör gruppen Blixten som har ett större behov av struktur. Dessa personer har inte personliga assistenter men erbjuds individuell handledartid så långt det är möjligt. Aktiviteter kan vara skogspromenader, post/ärenderundor, sinnesstimulering, tidningsläsning, gymnastik och musik.

Industrigrupp

I Industrigruppen ingår monteringsarbeten, avplock med mera. Det finns i nuläget utrymme för att utföra fler arbetsuppgifter och företag som önskar hjälp med allehanda enklare arbeten är välkomna att höra av sig.

Senast uppdaterad: 2017-10-05