Sävsjö kommunvapen

Laddstolpar på plats

Genom en gemensam satsning mellan Njudungs Energi och Sävsjö kommun, tillsammans med bidrag från Klimatklivet genom Naturvårdsverket, har en investering skett i laddstolpar i Sävsjö och Vetlanda kommuner. Stödet från Klimatklivet landade på knappt 163 000 i Sävsjö kommun och drygt 279 000 kr i Vetlanda kommun

Kör du elbil?

Tillhör du dem som kör en elbil? Nu erbjuder Njudung Energi ladda lokalproducerad el vid nya laddstolpar i Vetlanda och Sävsjö, för dig som kör extra miljövänligt.

Det blir fler och fler elbilar som rullar på våra vägar och det tycker vi är jättebra. Vem vill inte vara rädd om miljön, liksom? Nu kan du som har en elbil tanka upp den med förnybar energi vid inte mindre än 19 nya stolpar i Sävsjö och Vetlanda. Stolparna ägs och driftas av Njudung Energi. I Sävsjö har kommunen varit med som medfinansiär.

  • Elen i våra laddstolpar kommer från lokalt producerad el från Emån, berättar Anders Hult, elnätschef på Njudung Energi. Det känns helt rätt att vi tänker lokalt och använder den el som vi själva producerar.

Hur hittar jag till stolparna?

Du hittar stolparna utspridda i de båda kommunerna, både centralt och i kringorterna. Med sitt Njudung Energi-utseende i orange och blått kommer de att synas väl. Stolparna finns utsatta på en digital karta ,där du även kan hitta stolpar i andra kommuner om du tar med din elbil på en lite längre tur.

Så betalar du

Du kan betala din laddning på två sätt. Antingen med ditt vanliga betalkort eller med en laddbricka som du beställer från ParkCharge. Brickan kan du använda i många andra kommuner också, då ParkCharge-systemet är ett vanligt system.

Att ladda sin elbil – exempelvis -Nissan Leaf – ger 24 kwh och 13 mil. Det ger laddkostnad på 14 kronor och priset per mil blir då 1.1 kronor.

 

Publicerad 2018-06-23