Sävsjö kommunvapen

Återcertifiering

Vård-och omsorgscollege (VOC) Höglandet består av de fem Höglandskommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. VOC är en kvalitetssäkrad samverkan mellan utbildningsanordnare och arbetslivet för att skapa relevanta och attraktiva utbildningar och för att möta framtidens stora behov inom vård och omsorg. Samverkan sker både lokalt och regionalt.

Kvalitetssäkringen görs genom certifiering av samverkan mellan arbetsgivarna i kommunerna samt inom landstinget och med gymnasieskolornas ungdomsprogram och vuxenutbildningar. Certifieringen görs av föreningen Vård- och omsorgscollege och gjordes första gången 2014. 

Nu efter tre år var det dags för återcertifiering. VOC uppfyllde kraven även denna gång. Återcertifieringen kommer att firas med en ceremoni på Njudungsgymnasiet i Vetlanda den 17 oktober dit alla skolor och arbetsgivarrepresentanter är inbjudna. Vid ceremonin bjuds på tårtbuffé och sen blir det föreläsning av bland annat Annelie Huhtimo, APL-ansvarig och årets handledare 2016, Ida Karlsson, undersköterska och vinnare i Yrkes-SM 2008 samt lektor/forskare Irené Ericsson som forskar inom området demens.

 

Publicerad 2017-10-10