Sävsjö kommunvapen

En halv miljon till ishallen

Vid kommunstyrelsens majsammanträde beslutades som vanligt en mängd ärenden. Här kommer ett sammandrag:

Vårt uppskattade ishockeylag HA74 har gjort en helt otroligt bra säsong och resultatet blev att man gick upp ett snäpp i seriesystemet. Nu är det hockeyettan som gäller för nästa säsong och det ställer nya krav, framförallt på hockeyklubben men också på Sävsjö kommun som ansvarar för ishallen i Sävsjö.

Svenska hockeyförbundet har besökt Sävsjö med anledning av detta och kommit fram till ett antal åtgärder som måste till för att hallen ska godkännas som matcharena för spel i division 1. Kraven är rimliga och handlar mest om säkerhet, men också behov av förbättrad belysning. Sammanlagt beräknas kostnaderna till dryga halvmiljonen. Kommunstyrelsen har nu beslutat att dessa investeringar ska genomföras så snart som möjligt.

Utöver hockeyn har en mängd ärenende diskuterats i olika kommunstyrelsemöten under två dagar. Det har handlat om IT-säkerhet och turism men också om en satsning på klimatåtgärder med solpaneler och arbete för minskat matsvinn. Budgetarbetet för 2018 och framåt har nu fått full fart och utgångsläget är bra men på några års sikt ser det betydligt kärvare ut. Det kommer att krävas en hel del prioriteringar för att få en långsiktigt bra kommunal ekonomi.
Här kan du läsa om alla beslut som togs.PDF


Publicerad 2017-05-12