Sävsjö kommunvapen

Möt årets sommarmusiker

Möt årets sommarmusiker

William Hult sommarjobbar som sommarmusiker tillsammans med Olivia Björketun och Tilda Petersson. Sommarmusiker är ett av de specifika sommarjobben och det är andra året som sommarjobbsförmedlingen har anordnat detta jobb. 

Foto: Alma Sandin, Sävsjö kommun

 

"Musik är ett stort intresse"

William Hult, 16 år

 

 

 

 

 

 

 

Beskriv ditt sommarjobb.
Vi får åka runt i Sävsjö kommun och spela på till exempel äldreboenden och på något café.

Vad är det bästa med just detta jobb?
Att vi får spela musik eftersom det är något jag tycker om att göra. Det är också kul att få åka runt och träffa olika människor som man spelar för och att de ställena vi spelar på är varierande är roligt.

Vilka tips kan du ge nästa års sommarjobbare?
Om du ska sommarjobba som sommarmusiker är det ganska bra att ta reda på hur ni ska ta er till de olika ställena, om ni behöver skjuts och så vidare. Det är även bra att kolla upp vart någonstans ställena ligger innan ni ska åka till dem.

Varför sökte du till att sommarjobba som sommarmusiker
För att musik är ett stort intresse och jag är väldigt musikalisk så det var ganska enkelt att välja att jag ville sommarjobba med detta.

Har du någon yrkesdröm?
Utöver musik så gillar jag även mycket dator- och tv-spel. Så att jobba med det och att till exempel få programmera och göra spel hade varit roligt. Annars hade det varit väldigt intressant att få jobba med något inom film som att regissera.

Senast uppdaterad: 2017-01-09