Startsida
Sidansvarig:
Senast uppdaterad:

Lästips

En bild med texten "lästips".

I barnbokskatalogen här ovan kan du söka på barn/ungdomsböcker utgivna under 2012.
Från 1 januari till 13 april 2012 fanns möjligheten att rösta på sina favoritböcker i bokjuryn. Röstningen är nu avgjord och resultatet kan du se på bokjuryns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lyssna när barn berättar om böcker!

Här kan du lyssna på barn från f-klassen på Hägneskolan, när de berättar vad de tyckte om böckerna som de fick lyssna på genom högläsning.Lyssna på barnens boktips! Klicka på titlarna!
Boktips från sommarlovsläsningen

Kasper på fotbollsläger av Jörn Jensenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kasper åker på fotbolls läger. Dom skall sova i en skola. Nu ska de spela 3 matcher. De vann alla. Dom fick en pokal. Den var bra för att jag tycker också om fotboll. Albert 9 år, Rörviks skola.

Allhelgonamysteriet av Helena Brosslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Simon och Moa ska åka till mormor, då träffade dom en ny vän som heter Linus. På Linus skola ska det vara en halloweenfest. Linus frågar Simon och Moa om dom vill komma. På festen händer det massa spännande saker. Jag tyckte boken var jätte bra och jag tycker du ska läsa den. Linnea, 9 år.

Alla älskar Sigge av Lin Hallberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den handlar om en tjej vid namn Elina som ska börja rida, men Elinas älsklingshäst Sigge blir sjuk och får ont i benet. Den var bra, lite sorglig i början. Evelina 9 år.

Innebandy av Lasse Anrell

Boken handlar om Olle som är ledsen för att han aldrig får bollen, men till slut får han den och gör mål. Boken var bra. Mikael 9 år.

Noa och tjuven av Kirsten Ahlburglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den handlar om en tjuv som gör inbrott. En katt reagerar som en vakthund och jagar iväg tjuven. Sen ringer de polisen. Jag tyckte att boken var rolig och bra. William 9 år.

Havens fasa av Mats Wänblad, Michaela Favilla

Morgan ska träffa sin faster Gullan. Men Gullan är ingen vanlig faster. Hon är sjörövare. Boken är ganska lätt att läsa. Det finns en del svåra ord. Boken är rolig. Aron 8 år.

Glassmaskinen av Carin Wirsénlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boken handlar om Alma och Egon som älskar glass. De vill h en egen glassmaskin. Men de har inga pengar. Hur ska de gör? Boken var lätt att läs och rolig. Aron 8 år.

Glassbilen som försvann av Suzanne Mortensenlänk till annan webbplats

Det hade kommit en privatdetektiv till Åhus. Hon heter Clara Dickens. Två tvillingar som heter Svana och Svante tipsar henne på ett mysterium dom ska hjälpa henne på sommarlovet. Linnéa 10-11 år. 

 

 

 

Relaterad information

Kontaktinformation

Barnbibliotekarie

Lisa Steirud

0382-154 02

Informationsmaterial

Blanketter

Relaterade sidor

Externa länkar

Sävsjö kommun | Djurgårdsgatan 1 | 576 80 Sävsjö | 0382-152 00 | kommun@savsjo.se